DSCN2863

Kids Party Time over Maria Lichtemis

Op zondag 31 januari was de derde bijeenkomst van de Kids Party Time. Dit is bedoeld voor kinderen die afgelopen jaar de eerste communie hebben gedaan tot kinderen die in groep acht zitten van de basisschool.  We hebben vijf bijeenkomsten per schooljaar, in het arienshuis van 09.30 u tot 11.00 u.

We beginnen altijd in de Maria kapel met het aansteken van zeven kaarsjes. Daarna lezen we een verhaal of kijken een filmpje en als laatste is er meestal een knutselwerkje wat met het thema te maken heeft.

Afgelopen zondag hebben we het gehad over Maria Lichtmis. Dit feest valt altijd op 2 februari, precies 40 dagen na kerstmis. Met het feest van Maria Lichtmis wordt de kersttijd afgesloten. We vieren dat Jezus zijn licht laat schijnen voor alle mensen. Maria droeg dat licht dat Jezus was met haar mee. Vandaar Maria Lichtmis.

We hebben een verhaal gelezen over Jozef en Maria die met hun kind Jezus naar de tempel gaan om daar hun zoon te laten zegenen en op te dragen aan God.

Daarna hebben we van klei een hand gemaakt met daarin een waxinelichtje.

Mocht je zin hebben om volgend schooljaar mee te doen, je kunt je opgeven bij Frank de Heus (f.deheus@franciscusparochie.nl).

 

Namens de Kids Party Time, Yvonne van Os

DSCN2862

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen