Plaatje 3 dauwtrappersmis

Dauwtrappersmis Bon Boys complex “de Greune”

Voor de vier en twintigste keer is er op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei 2017 om 08.00 uur ’s morgens een Dauwtrappersmis op Bon Boys complex “de Greune”. We maken ons nu al een beetje op voor het 25 jarig jubileum in 2018.

Dauwtrappersmis
De organisatie van deze H. Mis is in handen van de geloofsgemeenschap HH. Bonifatius en Gezellen (parochie St. Franciscus van Assisië). Voorgangers in deze Eucharistieviering zijn pastoor André Monninkhof en pastoraal werker Margot Dijkman. Pastoor Monninkhof is geen vreemde op het voetbalveld, regelmatig is hij hier bij de Bon Boys te gast op zaterdag als voetbalscheidsrechter. Het Franciscuskoor zal haar medewerking verlenen. De viering zal altijd doorgaan. Bij minder toegankelijk weer, wijken we immers uit naar de kerk.

Ontbijt
Na afloop van de viering krijgt iedereen een ontbijt aangeboden door de ondernemers van de Veldmaat. De gastheer van deze dag is zoals altijd s.v. Bon Boys.

Let op !!!!! Opgave
In verband met het ontbijt willen we graag weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. U kunt zich hiervoor opgeven door middel van het volgende formulier: Hemelvaart opgaveformulier 2017  in te vullen en in te leveren bij Plus Leusink Veldmaat bij de afdeling: klantenservice. U krijgt dan een ontbijt-bon per persoon. De afgelopen jaren is gebleken dat we ons mochten verheugen op een grotere belangstelling dan dat zich had opgegeven. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Echter, het brengt voor de medewerkers in de kantine problemen met zich mee als er meer mensen zijn dan zich hebben opgegeven. En dat is vervelend voor de vrijwilligers van de Bon Boys, maar ook voor de mensen die zich wel hebben opgegeven. Om het op deze manier te organiseren verloopt het de afgelopen jaren goed.

Fietstocht
Na afloop van het ontbijt kan er gefietst worden. Door de vriendenkring van s.v. Bon Boys zijn wederom prachtige routes uitgezet.
Misverstand! De Dauwtrappermis is toegankelijk voor alle parochianen van de St. Franciscus van Assisiëparochie en daarbuiten.
Al jaren zijn er velen van mening dat deze viering alleen toegankelijk is voor parochianen van de HH. Bonifatius en Gezellen, of leden van s.v. Bon Boys, of alleen maar voor ingezetenen van de Veldmaat. Niets is minder waar! Iedereen, alle parochianen van de St. Franciscus van Assisiëparochie en daarbuiten zijn van harte welkom bij deze H. Mis en aansluitende activiteiten op het voetbalveld van de Bon Boys. De Dauwtrappersmis is de enige Eucharistieviering op Hemelvaartsdag in onze St. Franciscus van Assisiëparochie, derhalve zingt het Franciscuskoor.

Let op dus! Dit jaar is er op Hemelvaartsdag alleen een Eucharistieviering op “de Greune”.

Dauwtrappersmis historie
Via de volgende link kunt u meer lezen over de historie van de dauwtrappersmis: Dauwtrappersmis historie

Hieronder enkele foto’s van dauwtrappersmissen in de afgelopen jaren waaronder de eerste dauwtrappersmis in 1994:

Plaatje eerste dauwtrappersmis

Plaatje 2 dauwtrappersmisPlaatje 1 dauwtrappersmis

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen