Foto 4 kindermiddag Eerste Heilige Communie

Verslag eerste kindermiddag van de communicantjes

Vandaag, woensdag 15 januari was het dan zover. In voorbereiding op de Eerste Heilige Communie op 19 april a.s. vond de eerste kindermiddag plaats. Het thema was; “Jezus roept je over de drempel van zijn land”. Onder leiding van pastoraal werkster Margot Dijkman, is er gesproken over het land van God. Iedereen is er welkom. Arm of rijk, dun of dik, aardig of onaardig…voor God maakt dit niets uit. Middels een echte poort werden de kinderen 1 voor 1 bij hun naam geroepen en gevraagd door de poort te gaan en mee te gaan naar het land van God. Aandacht is besteedt aan de namen die de kinderen hebben gekregen bij de geboorte en de betekenis van deze naam. Ook is het verhaal over Levi de tollenaar verteld. De kinderen luisterden aandachtig en deden actief mee met de nabespreking van het verhaal. Dat stil zitten en stil zijn niet altijd makkelijk is voor de kinderen werd even duidelijk na het oefenen van het kruisteken. Een moment van stilte werd gevraagd, maar dat bleek moeilijker dan gedacht. In de kring zaten veel lachende gezichtjes, die elkaar aanstaken. Gelukkig hoefden de kinderen niet steeds stil te zitten en konden ze ook creatief aan de slag. Iedereen heeft druk gewerkt aan een mooi zelfportret. De resultaten mogen er zijn!

Foto 6 kindermiddag Eerste Heilige Communie  Foto 2 kindermiddag Eerste Heilige Communie  Foto 1 kindermiddag Eerste Heilige Communie  Foto 3 kindermiddag Eerste Heilige Communie

 

 

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen