Foto schilderij expositie winterwonderweekend 14 en 25 december 2019

Expositie tijdens Winterwonderweekend op 14 en 15 december 2019

Drie kunstenaars tonen hun nieuwste werken in de Pancratiuszaal. De toegang is gratis.

Op zoek naar jouw talenten? Deze drie kunstenaars zijn aan de slag gegaan. Exposeren is eng. Je laat jezelf van een kwetsbare kant zien. Vinden de mensen  wel mooi waar  ziel en zaligheid in gelegd is?  Dit jaar hebben we weer drie kunstenaars bereid gevonden hun nieuwste werken te tonen.  Yesa Bozoghlan, Elles Veltkamp en Marian Cappers. Voor Marian is het de eerste keer dat ze exposeert dus extra spannend.

Wie is Marian? Even voorstellen:

Mijn naam is Marian Cappers en ik ben 58 jaar oud. Sinds half juli 2019 woon ik met veel plezier in Haaksbergen. Hiervoor heb ik 40 jaar in de Deventer gewoond. Ik werk overigens nog wel in Deventer als parttime kinderverpleegkundige op de neonatologie-unit van het Deventer Ziekenhuis.

Ik ben moeder van 4 volwassen kinderen (3 dochters en 1 zoon), en oma van 2 kleinkinderen.

Met schilderen houd ik me al ongeveer 13 jaar bezig. Ik heb van alles uitgeprobeerd, van werken met acrylverf tot aquarelleren. Dit alles altijd hobbymatig en ik ben daarbij begeleid door verschillende mensen.

De laatste paar jaren heb ik les van een geweldige lerares, meestal 1 op 1. Ze kijkt heel erg samen met mij wat ik al kan, wat er in me zit. En dan haalt ze het beste in mij naar boven. Voor mij is dat de mooiste en fijnste manier om met schilderen bezig te zijn……

Op deze manier maakt het schilderen mijn hoofd leeg en kan ik volledig ontspannen en bij mezelf komen. Er is geen dwang of prestatie, maar van binnenuit kom ik in beweging en wordt mijn creativiteit aangeboord. Soms weet ik even niet hoe ik verder moet en dan kijk ik een tijdje stil naar mijn doek. Ik kom daarna altijd weer in beweging. Ineens voel ik dan weer hoe ik verder moet en welke kleuren ik wil gebruiken.

Ik heb me een jaar bezig gehouden met realistisch schilderen bij Art Partout academie in Deventer. Daar ben ik niet mee verder gegaan, omdat er voor mij iets krampachtigs zit in het fotografisch naschilderen van objecten. Dat gaf voor mij niet de ontspanning die ik juist zo zocht tijdens het schilderen.

Ik hou mij nu bezig met landschappen, portretten en abstract en organisch schilderen. Vooral abstract schilderen geeft me veel vrijheid en een vrij gevoel en dat heeft daarom mijn voorkeur.

Foto Marian Cappers expositie winterwonderweekend 14 en 15 december 2019

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen