Plaatje fietstocht 1 oktober

Fietstocht op 1 oktober in de Franciscusweek

Fietstocht op 1 oktober 2017

Franciscus. In de week van 30 september tot 8 oktober staan we stil bij de naamgever van onze parochie. Hij verbindt ons met elkaar. Thema van deze week is: ‘het gaat om de ontmoeting’. In het eerste weekend zal er in de vieringen op de verschillende locaties aandacht aan besteed worden. Aansluitend aan de zondagviering van 1 oktober (of als die er niet is vanaf 11.00), is er vanaf elke locatie de mogelijkheid om fietsend of met de auto via een prachtige route door de natuur langs plekken in onze parochie te gaan. Plekken waar mensen in het spoor van Franciscus het leven delen in zorg om en met aandacht voor elkaar en de wereld waarin we leven.

In verschillende kerken zijn tot 14.30 behalve mensen die iets over het gebouw vertellen, ook mensen van de wereldwinkel (Pancratiuskerk), de voedselbank (Boekelo), het hospice (Bonifatius) te vinden met informatie. In Buurse kunt u ook naar het Hervormde kerkje. In de Lourdeszaal is een tentoonstelling ingericht met werken van Yesa Bozoghlan, Ans Mars en Jan te Lintelo. De werken die op 1 oktober worden tentoongesteld door Jan te Lintelo in de Lourdeszaal zijn voor verkoop beschikbaar. De eventuele opbrengst gaat naar een Kindertehuis Casa do Menino.

Er is tegen een geringe vergoeding op verschillende locaties iets te drinken te verkrijgen.

Verder is een korte tekst van Franciscus in stukjes opgeknipt. Deze stukjes worden verdeeld over de route. Wie alle of zoveel mogelijk woorden heeft kan er een zin meemaken. Deze zin kan in een van de 5 locaties waar we gevierd hebben, worden ingeleverd. Op 8 oktober zal na de viering een prijs uitreiking zijn.

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen