Plaatje Franciscus 2

Franciscuszondag 30 september 2018

Op zondag 30 september vieren we ons parochiefeest. Een datum in de buurt van de naamdag van Franciscus, de naamgever van onze parochie. Hij verbindt onze 5 geloofsgemeenschappen. Op de 30ste vieren we samen de eucharistie in de Bonifatiuskerk (vanwege de kermis is de Pancratiuskerk slecht bereikbaar) om 9.30 uur. In deze viering zal de pastoraatsgroep een vrijwilligersgroep in het zonnetje zetten. Ook ontvangen een aantal parochianen de Franciscus-speld van het bestuur. Daarna ontmoeten we elkaar bij de koffie/thee met iets lekkers en vertellen verschillende groepen over hun aandacht en inzet voor wat er speelt in de wereld. Onder meer de wereldwinkel is aanwezig met producten die u kunt kopen (en contant afrekenen!).

Aansluitend aan de viering (en de koffie) is er de mogelijkheid om fietsend of met de auto via een prachtige route (een andere en kortere route dan vorig jaar) door de natuur langs plekken in onze parochie te gaan, waar mensen in het spoor van Franciscus het leven delen, in zorg om en met aandacht voor elkaar en de wereld waarin we leven. In de kerken van Buurse (rk en PKN) en in de Bonifatiuskerk zijn mensen die iets over het gebouw vertellen. In Boekelo is de kapel en het kerkhof te bezoeken. In de Lourdeszaal is een tentoonstelling van werken van Rosalien Snuverink ook Lansink. Ze werkt met steen. Tegen een geringe vergoeding is op verschillende locaties iets te drinken te verkrijgen. Tevens kunt u gebruik maken van het toilet. U kunt tot 14.00 uur in de kerken van Buurse terecht, tot 15.00 uur in de Lourdeszaal en om 16.00 uur sluit de Bonifatiuskerk.

Verder is een korte tekst van Franciscus in stukjes opgeknipt. Deze stukjes worden verdeeld over de route. Wie alle of zoveel mogelijk woorden heeft, kan er een zin mee maken. Deze zin kan worden ingeleverd tot 16.00 uur in de Bonifatiuskerk. Via de ‘Op Weg’ zal de winnaar bekend gemaakt worden.

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen