Franciscuszondag

Franciscuszondag 6 oktober 2019

Ontmoeting over grenzen

Op zondag 6 oktober aanstaande vieren we Franciscuszondag. In het 10e jaar dat we een parochie zijn, gaan we naar de Maria Praesentatiekerk in Buurse voor de gezamenlijke eucharistieviering waarbij iedereen van harte welkom is. Deze viering zal om 10.00 uur beginnen. Sanibona en het Pablokoor ondersteunen samen de zang.

‘Ontmoeting over grenzen’ is het thema van deze viering. Het is namelijk 800 jaar geleden dat Franciscus, geheel tegen de stroom van die tijd in, vrede en geweldloosheid predikte. Hij was tegenstander van de vijfde kruistocht die de moslims uit Jeruzalem moesten verdrijven. Franciscus stuurde broeders uit op zendings- en vredesmissies en ging in 1219 zelf mee naar het strijdtoneel. Daar nam hij echter niet de wapens op, maar preekte in het kamp tegen oorlogsgeweld, om vervolgens zelf met een broeder naar het kamp van de moslims te gaan. Daar werd hij bij de sultan gebracht en met hem en met religieuze denkers en adviseurs sprak hij dagenlang. Franciscus kon helaas de oorlog en de dood van talloze mensen aan beide zijden niet voorkomen. Wél was er een wederzijds respect ontstaan. Zo had Franciscus grote waardering voor het 5x daags bidden van de moslims.

Ontmoeting over grenzen is een uitdaging die, wanneer je deze open aangaat, je een rijker mens kunnen maken – ook vandaag de dag!

Wij laten u nu al weten wat wij van plan zijn op 6 oktober, zodat u ruimschoots de tijd hebt om zelf het autovervoer naar Buurse te regelen.

Wie echter wil, kan zondag 6 oktober meefietsen naar Buurse. Dit jaar op de Franciscuszondag geen lange, extra mooie toeristische route, maar gewoon de snelste weg naar Buurse langs de Buurserstraat. We vertrekken om 09.00 uur vanaf de markt voor de Pancratiuskerk waar we ons vanaf 08.50 uur verzamelen. Tegen 09.10 uur zijn we op de hoek Buurserstraat – Zoomweg (bij de begraafplaats) waar kan worden aangesloten. Voor de fietsers is er vóór de viering al een kopje koffie/thee in de pastorie van de Maria Praesentatiekerk.

Na de viering, met als thema: ‘Ontmoeting over grenzen’, is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten met koffie/thee en lekkers van over de grenzen.

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen