Plaatje extra collecte vredesweek pax

Generaties voor vrede

Van 15 t/m 23 september word de Vredesweek gehouden. Een week waarin vredesorganisatie PAX aandacht vraagt voor een vreedzame benadering van de vele conflicten, die overal in de wereld levens verwoesten.

Door de generaties heen, in wat voor situatie dan ook, staan steeds meer mensen op voor vrede. Oud en jong kunnen veel aan elkaar hebben op weg naar een vreedzame wereld. Het thema van de Vredesweek is dit jaar dan ook Generaties voor vrede.

Oudere generaties delen hun verhalen met jongeren, zodat die van hun ervaring kunnen leren. Jongere generaties halen inspiratie uit bijzondere rolmodellen – binnen hun familie of in de wereldgeschiedenis. Vrede kun je leren. Het is ook een keuze: niet terugslaan, maar samen verdergaan.

Door de komst van vluchtelingen zien we opnieuw dat vrede niet vanzelfsprekend is. Oorlogsherinneringen en -trauma’s worden vaak van ouder op kind doorgegeven. Luister naar die verhalen, deel ze, tijdens de Vredesweek, en daarna. Ook de verhalen van mensen die nog steeds midden in conflict of oorlog leven. Mensen die zich, ondanks het geweld om hen heen, blijven inzetten voor vrede. Met vallen en opstaan. Verhalen verbinden het verleden met het heden en ook mensen onderling.

PAX hoopt dat de generaties door deze Vredesweek nog meer met elkaar verbonden raken. Dat jong van oud leert en oud van jong. Wanneer generaties samen optrekken, houden we een solidaire samenleving. Generaties voor Vrede, hier en verder weg.

Vredesorganisatie PAX, een samenwerkingsverband tussen IKV en Pax Christi, brengt wereldwijd kennis, kracht en mensen bij elkaar voor dat ene doel: Vrede Nu!

Wij, op onze beurt, kunnen PAX helpen om geweldloze vredesstrijders wereldwijd te steunen in hun moedige werk, door gul te geven tijdens de extra kerkcollecte die in het weekend van 15 en 16 september – startweekend van de Vredesweek 2018 – in alle locaties van de parochie St. Franciscus van Assisië wordt gehouden. Steun geweldloos verzet en geef!

Plaatje extra kerkcollecte vredesweek 2018

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen