bennie scholten

In Memoriam Bennie Scholten

In de vroege ochtend van zondag 23 juli overleed in het Haaksbergse hospice, op het erf Kleinsman in Langelo , Bennie Scholten. In de afscheidsviering op 27 juli in de Pancratiuskerk hebben wij afscheid van hem genomen.

Bennie was een bevlogen parochiaan en ruim 20 jaar als vrijwilliger werkzaam binnen de gemeenschap van de Lourdesparochie, waarvan ruim 15 jaar als penningmeester van het parochiebestuur.

In veel werkgroepen werd zijn inzet zeer gewaardeerd. Zijn medewerking voor de organisatie van onder andere de Lourdeszaal, de werkgroep Kerkbijdrage en de Stichting vrienden van de Lourdes waren van eminent belang. Voor zijn inzet werd hij in 2008 gedecoreerd en geëerd met de onderscheiding van de H. Willibrord.

De sluiting  van de Lourdeskerk trof hem bijzonder.

Door zijn opgewektheid en vriendelijk karakter wist hij een ieder voor zich in te nemen. Steeds was hij bereid om wie dan ook te helpen met raad en daad.

Moge Ria, zijn vrouw, gesterkt worden met de gedachte dat Bennie in zijn leven veel vrienden had, die hem niet gauw zullen vergeten.

 

Gerard Hofste op Bruinink, voormalig lid kerkbestuur Lourdesparochie.

 

 

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen