IMG_1358

Ja, ik wil!

Enthousiaste groep aanstaande bruidsparen.

Ter voorbereiding op het kerkelijk huwelijks worden a.s. bruidsparen  middels twee sessies uitgenodigd om met elkaar van gedachten te wisselen over trouwen in de kerk. Dit keer waren zes bruidsparen uitgenodigd en aanwezig op  maandag 27 februari en 13 maart.

Een groep waarin gesproken werd over wie ben je , hoe sta je in jouw relatie, hoe vrij laat je elkaar, welke waarden en normen vindt je belangrijk, waarom ga je trouwen, waarom ga je trouwen in de kerk; In de tweede bijeenkomst ging het over de betekenis van trouwen in de kerk. Wat zegt de bijbel erover, welke verschillende invalshoeken zijn er, Wat doen we als we in de kerk vieren? Wat is een sacrament, hoeveel zijn er in de RK kerk. Er werd gesproken over geloofszaken, wat is de dagelijkse invulling, hoe neem je (eventuele) kinderen mee in jouw geloof?

Een open sfeer die ruimte gaf aan ieders inbreng. Pastor Frank de Heus zorgde voor voldoende werkvormen en gespreksstof waarbij onderwerpen werden aangesneden die  stof tot nadenken en napraten gaven. De aanwezigen reageerden enthousiast.

Het was een goede voorbereiding op een mooi sacrament. Wij wensen elk bruidspaar een fijne verdere voorbereiding en een onvergetelijke trouwdag toe.

 

Elles Veltkamp

Huwelijksvoorbereiding en – administratie

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen