2019 logo actie kerbalans

Jongeren mogen op het grote kerkorgel spelen!

Spontaan vroeg Eva Diepenmaat (13) of ze op het kerkorgel mocht spelen. Ze had zojuist de eeuwenoude toren van de Pancratiuskerk beklommen. Natuurlijk. Ze mocht op het orgel spelen. Voor haar een unieke kans.

Als jij ook van orgel- of pianospelen houdt, kun jij ook op zaterdag 19 januari op het grote kerkorgel in de Pancratiuskerk spelen. De Pancratiuskerk vullen met jouw klanken. Het kerkorgel heeft een lange geschiedenis. Maar bovenal een prachtige klank. Orgelpijpen van 1891. In 1937 werd het orgel opnieuw opgebouwd en bewaard voor de toekomst. Op dat orgel speelde Eva onder toeziend oog van Harry van ’t Erve ‘de sterren van de hemel’.

Wil jij dat ook? Zit je op piano- of orgelles? Wil je spelen op een echt kerkorgel en de oude Pancratiuskerk vullen met jouw klanken? Het kan. Het mag. Bij de start van de Actie Kerkbalans op 19 januari van het nieuwe jaar.

Wil je informatie? Stuur een mail naar de werkgroep van de actie kerkbalans ter attentie van de heer Thij Willems. Het mailadres is kerkbijdrage@franciscusparochie.nl

 

is 2019 actie kerkbalans spelen op orgel

 

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen