Afb. Hendro Munsterman

Lezing: ‘Twee Pausen, een Bijbel’

Donderdag 30 januari houdt Hendro Munsterman  van 19.30 tot 21.30 uur een lezing in de grote zaal bij de Sint Janskerk aan de Haaksbergerstraat 253. Hendro Munsterman (1972) is afkomstig uit Overdinkel. Hij is theoloog en journalist en Vaticaanwatcher voor het Nederlands Dagblad en als theoloog werkzaam in Frankrijk. In 2015 was Munsterman katholiek van het jaar. Hij bleef bisschop de Korte nipt voor.

Hendro gaat in de lezing in op de manieren, waarop Benedictus XVI en Franciscus de Bijbel lezen. Beiden hebben een heel eigen band met de Bijbel. Zij lezen hem vanuit een andere context en met verschillende theologische en pastorale ogen. Beide manieren van het omgaan met de Bijbel zijn voluit katholiek. Wat zegt hun manier van lezen over hun pontificaat en geloofsvisie? En hoe kunnen beide manieren van omgang met de Bijbel mensen in de 21e eeuw inspireren en verrijken?

Hendro presenteert in de lezing de verscheidenheid en de eenheid van het denken van beide pausen. De lezing vindt plaats in het kader van de Maand van de Bijbel en tegen de achtergrond van de nu populaire film ‘The two popes’. De toegang is gratis. Er wordt een vrije gift gevraagd.

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen