Plaatje extra kerkcollecte jonge vrijwilligers, logo

Meeleef sjaal breien of haken, een vorm van meditatie.

Haken en breiden met je gedachten en aandacht bij de ander. Het idee is eenvoudig: een sjaal breien of haken voor iemand in je omgeving die je in het zonnetje wilt zetten. Deze sjaal kan worden gegeven bij ziekte en medische ingrepen, bij verdriet, verlies of in tijden van stress, en ook bij geboorte of als een cadeau bij huwelijk, het behalen van een diploma of andere overgangsmomenten. De vorm, de kleur, de gebruikte steken kunnen symbool staan voor wat er in het leven van de ander speelt en wat wij hem/haar toewensen.

In een rustige sfeer beginnen we de 6 bijeenkomsten met een bezinnend moment, waarin we ook stil staan bij de ontvangers van de sjaal. We zijn stil of we praten daarna met elkaar over van alles, maar niet over degene voor wie de sjaal is.

Je brengt je eigen garen en breipennen of haaknaalden mee en je weet iemand voor wie je de sjaal wilt maken. Misschien hebt u al een patroon, anders hebben we voorbeelden liggen. Wanneer u graag mee wilt doen, maar nog niet zo ervaren bent, er is hulp aanwezig!

Mocht u nog garen hebben liggen en er geen doel voor weten, dan kunnen we dat vast gebruiken, laat het maar weten!

Data 5 en 19 november, 3 december, 7 en 21 januari en 3 maart 19.30-21.00

Locatie AA huis, Sonderenstraat 55

Kosten: €12,50

Opgave: voor 1 november bij: m.dijkman@rkzuidoosttwente.nl

 

Margot Dijkman

 

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen