Plaatje oecumenische dienst zondag 26 januari Pancratiuskerk

Oecumenische dienst zondag 26 januari 10:00 uur in de Pancratiuskerk m.m.v. Protestantse cantorij

Oecumenische dienst zondag 26 januari 10:00 uur in de Pancratiuskerk m.m.v. Protestantse cantorij

In het kader van de week van gebed voor de eenheid is er zondagmorgen 26 januari een oecumenische dienst in de RK Pancratiuskerk aan de Markt in Haaksbergen. Aanvang 10:00 uur. Voorgangers in deze dienst zijn Mw. Elles Veltkamp en ds. Job Stein.

De cantorij van de Protestantse Gemeente verleent muzikale medewerking en de protestantse cantrix-organiste, mw. Marion Röber, bespeelt het orgel.

Na de kerkdienst steken we de straat over om in de Richtershof een kop koffie met elkaar te drinken.

Thema van de dienst is “Buitengewoon”. Dit thema loopt weg uit Handelingen 28:2 waar te lezen is “Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons”. Dat gaat over eilanders – Maltezers om precies te zijn – die zich over Paulus en anderen ontfermen na een schipbreuk.

Dit jaar is het materiaal voor de viering door een groep christenen op Malta samengesteld. Malta is een eiland met een positief oecumenisch klimaat. De Maltezer Christenen reiken ons boeiend materiaal aan.

De oecumenische dienst vormt de afsluiting van de week van gebed. Via een whatsapp-groep kunt u vanaf zondag 19 januari 8 dagen lang elke morgen dag een whats-app spraakbericht ontvangen met daarin een gesproken gebed op weg naar deze oecumenische dienst. Belangstellenden voor deze tijdelijke whatsapp-gebedskring kunnen zich melden door een appje of smsje te sturen naar ds. Job Stein 06-16651705 of mw. Elles Veltkamp 06-42265373. Op die manier kunnen we er een echte week van het gebed van maken.

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen