Plaatje miva veldwerkers Burkina Faso

Ontwikkelingshulporganisatie MIVA vraagt met kerkcollecte aandacht voor veldwerkers in Burkina Faso

Op 26 en 27 augustus vindt de MIVA- collecte in de katholieke kerken plaats. Dit jaar vraagt MIVA aandacht voor het project: ‘Brommers voor Burkina Faso, opsporen van de meest kwetsbaren’.

Vervoer van levensbelang

Burkina Faso is één van de armste landen van de wereld. Het land heeft te kampen met droogte, gebrek aan water en slechte voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg. De infrastructuur is slecht. Het grootste gedeelte van de wegen is onverhard, stoffig en moeilijk begaanbaar. Veldwerkers gaan de dorpen in om ook de meest kwetsbaren te bereiken en hen te helpen. Voor hen zijn brommers van levensbelang.

Veldwerker Bernard

Elke dag rijdt hij met zijn motorfiets de dorpen in om voorlichting te geven. Hij spoort kinderen op en zorgt ervoor dat zij naar een dokter kunnen, soms regelt hij een operatie. Om de dorpen te bereiken heeft Bernard een motorfiets. Omdat de wegen slecht, stoffig en hobbelig zijn, is dat ook het beste vervoermiddel voor hem. “De afstanden zijn te groot om te lopen of te fietsen. Zonder mijn motorfiets kan ik mijn werk niet doen”, benadrukt Bernard.

24 brommers nodig

De organisatie van de veldwerkers, OCADES Burkina Faso, heeft het komende jaar 24 brommers nodig. Met het project ‘Brommers voor Burkina, op zoek naar de meest kwetsbaren’ helpt MIVA hen om hun bestemming te bereiken. MIVA hoopt met de bijdrage van de collecte meerdere veldwerkers van een brommer te voorzien. En daarmee nog meer mensen in Burkina Faso een nieuwe toekomst.

MIVA

Al meer dan 80 jaar helpt ontwikkelingsorganisatie MIVA mensen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië hun bestemming te bereiken door hen te voorzien van vervoersmiddelen.

Meer informatie?

www.miva.nl/collecte

MIVA, Geertje van der Beele

gvdbeelde@miva.nl

(076) 521 71 50

 

Plaatje miva extra collecte 2017

 

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen