coronavirus-ncov-virus-close-up-defocus-red-royalty-free-image-1582716723

R.K. kerken Zuidoost Twente geen vieringen tot en met 6 april

Naar aanleiding van de onrust met betrekking tot het Coronavirus heeft het samenwerkingsverband van de r.k. parochies in Zuidoost Twente besloten alle (eucharistie)vieringen tot en met 6 april te laten vervallen.

Het betreft de r.k. parochies in Enschede, Haaksbergen en Losser. Hieronder vallen ook Lonneker, Glanerbrug, Overdinkel, Buurse en Boekelo.

Pastoor Paul Daggenvoorde: “We nemen dit besluit met een bezwaard gemoed. Met name voor de parochianen die nog wekelijks naar de kerk komen zal dit zwaar vallen, maar we rekenen op hun begrip”.

André Leferink, voorzitter van het overleg tussen de drie parochies: “We nemen onze verantwoordelijkheid. Het zijn vooral mensen uit de kwetsbare groepen die onze kerken bezoeken. Hoewel de groepen regelmatig kleiner zijn dan 100 personen mogen we geen enkel risico nemen. Daarom annuleren we alle vieringen.”

Voorlopig verwijzen we naar de heilige mis zoals die elke zondagochtend op NPO 2 wordt uitgezonden: 09.45 uur geloofsgesprek, 10.00 uur eucharistieviering.

De eucharistievieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Vanaf 09.45 uur wordt er een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor de aansluitende eucharistieviering.

Geloofsgesprek en eucharistieviering komen uit hetzelfde bisdom. Door elk bisdom zijn één kerk en één priester aangewezen die geregeld een viering verzorgen voor de televisie. Zo komt ieder bisdom zeven keer aan bod. Daarmee wordt geprobeerd recht te doen aan de verscheidenheid in geloofsbeleving.

 

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen