Foto Sint Maarten in Boekelo

Sint Maarten in Boekelo

-Uitnodiging voor kinderfeest-

Volgens een oud verhaal werd Martinus (Maarten) in het jaar 316 geboren. Hij werd door de keizer tot ridder geslagen. Op een zeer koude dag in de winter zag Martinus een arme man zonder jas in de sneeuw zitten. Hij stapte van zijn paard en sneed met zijn zwaard zijn eigen mantel doormidden en gaf de arme man een helft tegen de kou. Hij was letterlijk een “mantelzorger”. Volgens de legende overleed Martinus op 11 november 397. Op die dag wordt het feest van Sint Maarten gevierd. Niet alleen in Boekelo, op veel plaatsten in Twente en de Achterhoek kent men dit kinderfeest. Omdat Sint Maarten de patroonheilige is van mantelzorgers wordt tegenwoordig op die dag ook vaak aandacht besteed aan activiteiten van ‘De Voedselbank’.

In Boekelo zijn de voorbereidingen voor de Sint Maarten optocht onlangs gestart. Kinderen (en ouders) die het leuk vinden kunnen op 11 november om meedoen. Om 18.00 uur begint er in het de kerk een korte kinderviering. Tijdens de viering wordt een verhaal voorgelezen waarin het verhaal van Sint-Maarten opnieuw tot leven komt. Na afloop gaan de kinderen (en ouders) in optocht, met de Muziekvereniging Unisson uit Boekelo voorop, via Marcellinusschool, naar het carillon. Een unieke ervaring voor kinderen: een lampionnenoptocht in het donker.

TW

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen