logo Franciscusparochie eenvoudig

Stoelendans in Buurse

Zeker weten, het was een geslaagde vrijwilligersavond. Eén keer per jaar worden kerkvrijwilligers uit Buurse uitgenodigd voor een ‘dank-je-wel-avond’. Bijna vijftig vrijwilligers waren hierbij op vrijdag 30 augustus aanwezig.

Na het welkom en de koffie werden we uitgenodigd voor een spel. Ouderwets stoelen-dansen. En de pastoor? Hij deed evenals, pastor Margot Dijkman, voluit mee. Maar ongetwijfeld zullen zíj bij de stoelendans ook gedacht hebben aan de preek voor de eerst volgende zondag. Het evangelieverhaal vertelt dan: “Jezus merkte dat de gasten de beste plaatsen uitkozen” (Lucas hst.14). Een prachtig verhaal, waarin Jezus oproept plaats en ruimte te maken voor een ander. Niet zelf de beste plaats te kiezen, maar een wereld te bouwen waarin aandacht is voor mensen met minder kansen.

Spelenderwijs werd de stoelendans meer dan een kinderspel. De stoelendans én het verhaal van Lucas maken immers duidelijk dat, als we alléén voor onszelf kiezen, er bijna alleen maar verliezers zijn. Daarom alle vrijwilligers in Buurse: bedankt! Jullie zorgen er mede voor dat een klein dorp leefbaar blijft.

TW

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen