Foto 1 EHC kindermiddag 4

Voorbereiding op de Eerste Heilige Communie ’16-’17: Kindermiddag 4

Afgelopen woensdag was het al weer de vierde kindermiddag als voorbereiding op de communie. De kinderen kwamen deze middag samen in De Richtershof voor een bijeenkomst met de naam “Vijf broden en twee vissen’.

Na de gebruikelijke opening met een moment van stilte en het zingen van een lied begon pastoraal medewerker Margot Dijkman met een terugblik op de uitlegviering in de kerk van 25 maart jongstleden. Tijdens deze viering werd de kinderen vertelt wat er in de kerk gebeurd, maar ook waarom. Daarna werd de kinderen gevraagd om de strookjes die ze tijdens de viering meegekregen hadden voor te lezen. Op deze strookjes hadden ouders, broers/ zussen, vrienden en anderen de zin ’Vriendschap is….’afgemaakt. Het leverde mooie reacties op, waarbij het elkaar helpen, voor elkaar klaarstaan en samen delen vaak genoemd werden. Van alle strookjes werd een lange slinger gemaakt die tijdens de communie in de kerk te zien is.

De antwoorden op de strookjes waren een brug naar de volgende opdracht van deze middag: wat maakt een feest nu een echt feest? Als de kinderen straks de communie hebben gedaan is dat een reden voor een feest. Maar maken een lekkere taart, heel veel slingers en je eigen gekozen feestmaaltijd de dag tot een feest? Al pratende kwamen de kinderen dat je samen met anderen om je heen een feest kan maken. Mensen die dicht bij je staan en om je geven.

Dat bracht ons naar het laatste gedeelte van de middag. Margot Dijkman las het verhaal van de vijf broden en twee vissen voor. De kinderen mochten daarna zelf het verhaal uitbeelden door middel van een tekening van vijf broden en twee vissen op een bord. Door het bord door te geven en de andere kinderen er ook op te laten tekenen, was het bord vol met broden en vissen. Zo werd inzichtelijk dat als je deelt met anderen je heel veel kunt bereiken en iedereen wat krijgt.

Stefani ten Elsen

Foto 2 EHC kindermiddag 4

Foto 3 EHC kindermiddag 4Foto 7 EHC kindermiddag 4Foto 4 EHC kindermiddag 4Foto 5 EHC kindermiddag 4Foto 6 EHC kindermiddag 4

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen