kerkennacht 2017

Vrijdag 23 juni vanaf 17.00 uur Kerkennacht in Haaksbergen “Meer dan een dak”

Uniek in de geschiedenis is dat Katarina van Bora, de vrouw van Maarten Luther, voor en in de Rooms Katholieke Pancratiuskerk mag vertellen over het werk van haar man. Dit was in de tijd waarin Maarten Luther leefde ondenkbaar. Wij nodigen u van harte uit om bij deze unieke opening van de Kerkennacht aanwezig te zijn en daarna deel te nemen aan een gevarieerd programma in en rond de Pancratiuskerk op de Markt en de Protestantse kerk in de Von Heijdenstraat. Er is voor elk wat wils en ook voor lekkernijen kunt u hier terecht. Mis dit niet!!

Het volledige programma ziet er als volgt uit:
– Om 17.00 uur is de opening door het luiden van de klokken.
– Om 17.15 uur, Katarina van Bora, de vrouw van Maarten Luther komt naar Haaksbergen en vertelt over wie haar man was. Het is bijzonder dat zij dat zal doen voor en/of in de Pancratiuskerk.
– Om 17.45 – 19.00 is er het pannenkoekenfestijn; er worden pannenkoeken gebakken en verkocht door jongeren ten bate van het project Hospice Rustenburg in Zuid Afrika. Ook zijn er allerlei Syrische hapjes en lekkernijen te verkrijgen, verzorgd door de kring rond onze Syrische gemeenteleden. Dit vindt plaats in de tuin van de Protestante kerk.
– Om 18.45 uur, Syrische vluchtelingen vertellen… Wat betekent het je land te moeten ontvluchten en uiteindelijk in Haaksbergen te wonen. We horen ook Syrische muziek. Dit vindt plaats in de Protestante kerk.
– Om ongeveer 19.30 uur vindt een rondleiding in en rond de Pancratiuskerk plaats. De Pancratiuskerk is niet in één keer gebouwd, maar “stukje bij beetje”. We worden rondgeleid en gewezen op bijzonderheden die je zelf niet zomaar ziet…
– Om 20.00 uur is er een concours voor jonge musici. Zangers en spelers van verschillende leeftijden laten horen wat ze kunnen. Een deskundige jury maakt uiteindelijk de winnaars bekend. Dit concours vindt plaats in de Protestante kerk.
– Om 21.00 uur zijn er creatieve activiteiten: gedurende een half uur kunt u kaarten maken, (bestemd voor bijv. zieken, gevangenen of anderszins mensen die dat nodig hebben), of zelf strikken maken, zodat uw cadeau grote indruk maakt! Deze creatieve activiteiten vinden plaats in de Richtershof.
– Om 21.45 uur kondigen we met veel enthousiasme het Pablokoor aan. Opnieuw zijn zij, evenals twee jaar geleden, bereid op de kerkennacht te zingen. Dit jaar speciaal met een aantal gospel-songs. Dit vindt plaats in de Pancratiuskerk.
– Om 22.30 uur is er een Vesperviering, het avondgebed ter afsluiting. Dit vindt plaats in de Protestante kerk.

Aansluitend is er een hapje en een drankje in de Richtershof!

De kerk, dus meer dan een dak…

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen