E-brief voor jongere parochianen en belangstellenden in de Franciscusparochie

 

Nieuwsbrief December 2016 (2)

Interessante vieringen

http://www.pvhaaksbergen.nl/vieringen/

Zaterdag 24 december 16.30 uur: Kleuterkerstviering in Bonifatius
Zaterdag 24 december is er om 16.30 uur een Kleuterkerstviering in de Bonifatiuskerk. De viering duurt een half uur. Voor het Kerstspel doen we dit jaar een beroep op kinderen uit de kerk. Kom daarvoor een half uurtje eerder om 16.00 uur. We hebben kleding voor Jozef en Maria, engelen, herders, schapen en koningen. Dan kunnen we de kinderen alvast aankleden. Het ‘kindje Jezus’ is al geboren, onlangs gedoopt en doet ook mee! Het kerstspel wordt begeleid door Menno Wolferink en pastor Frank de Heus. Via de scholen – maar ook te vinden op onze website – is een kleur- en knutselplaat van een kerststalletje verspreid. Kinderen kunnen dit maken en meenemen. Zorg voor een goede lus eraan. Tijdens de viering zullen we de stalletjes in de Kerstboom hangen. Verder wordt er natuurlijk veel gezongen. We maken er een vrolijke viering van.

Zondag 25 december 15.00 uur : Eerste kerstdag; kindje wiegen in Kleuterkerk
Zondag 25 december is er om 15.00 uur de Kerst Kleuterkerkviering in de Pancratiuskerk. Deze staat in het teken van de geboorte van Jezus. We gaan met de kinderen het kerstverhaal naspelen. Hierbij vertellen we het Dick Bruna kerstverhaal en hebben we mooie verkleedkleren voor de kinderen. Zo gaan we wat nadenken over wie er allemaal bij het verhaal van de geboorte van Jezus betrokken zijn. Na het kerstspel gaan we warme chocolade melk drinken met wat lekkers erbij. We zien naar jullie uit!
Kijk voor meer informatie ook eens op onze website www.kleuterkerkhaaksbergen.nl.
Tot de eerste kerstdag om 15.00 uur in de Pancratiuskerk, we hopen weer veel kinderen, ouders, opa’s en oma’s te mogen begroeten!
Werkgroep Kleuterkerk
Een aantal vieringen:
kijk voor het volledig overzicht op de website
http://www.pvhaaksbergen.nl/vieringen/


Zaterdag 24 december 21.00 uur: kerstviering in de Bonifatiuskerk m.m.v. Pablo-koor
Vrijdag 30 december 19.30 uur: Top 2000-viering in de Bonifatiuskerk m.m.v. het Pablo-koor
Noteer alvast in uw agenda
 
Zondag 8 januari 11.30 uur: Schelpjes- en duifjesviering

Zondag 8 januari 2017 vindt om  11.30 uur in de Pancratiuskerk aan de Markt te Haaksbergen de jaarlijkse Schelpjes- en duifjesviering plaats waarvoor in het bijzonder doopouders van het afgelopen jaar worden uitgenodigd. Maar iedereen is welkom! Het thema is: ‘Mozes in het mandje’. In de viering worden de schelpjes en duifjes uitgereikt aan alle doopouders van onze parochie van het afgelopen jaar. We houden geen collecte, maar vragen iedereen een houdbaar product mee te nemen voor onze boodschappenmand voor vluchtelingenwerk. Voor de allerkleinsten (0 tot 3 jaar) is de viering nog niet te volgen, maar je mag ze gerust meenemen naar de kerk. Na afloop is er zoals altijd bij de kleuterkerk koffie en limonade in de kerk. De kleuters kunnen kleuren of iets knutselen. De viering duurt ongeveer een half uur. Margot en Tanja van de werkgroep Kleuterkerk leiden de viering. Het Regenboogkoor ondersteunt de zang.
Met vriendelijke groet vanuit de werkgroep ‘kleuterkerk’
en goede feestdagen toegewenst! Frank de Heus, pastoraal werker
 
Zondag 22 januari 2017 14.30 uur: herdenkingsbijeenkomst van Monuta m.m.v. Match in de Grote Kerk in Enschede
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen van Franciscus Parochie Haaksbergen?
 klik hier om u uit te schrijven
Uw eigen gegevens wijzigen of opgeven voor de nieuwsbrief ?
 klik hier

Copyright © 2015 Franciscus Parochie Haaksbergen
All rights reserved.
Deze mail is gestuurd naar: *|EMAIL|*

Colofon
Deze nieuwsbrief is bestemd voor iedereen die op de hoogte wil blijven van activiteiten van en in onze Franciscusparochie, die interessant kunnen zijn voor jongere parochianen en andere belangstellenden. Algemene informatie over onze parochie kunt u vinden op www.franciscusparochie.nl. Wijzigingen van uw e-mailadres, aan- en afmeldingen kunt u doorgeven aan algemenezaken@franciscusparochie.nl . Deze brief verschijnt telkens aan het einde van de maand.