Evenementen - 12 dec 17

Datum
Activiteit
Activiteit
01/12/2017
00:00

-Fotowedstrijd-

Dierbare herinneringen, een kostbare foto

Elk jaar weer gingen de twee dames met hun broer naar Kevelaer. Het was een gewoonte. Een traditie van oudsher. Vaak hoorden buren erover vertellen. Dit jaar was hun broer niet meer meegegaan. Hij had na een beroerte enkele dagen in het ziekenhuis gelegen. Nadien een verpleeghuis. Het ging steeds beter met hem. Nu was hij weer thuis. Met een looprekje ging het steeds beter. Maar toch. Naar Kevelaer kon hij nog niet mee. Zijn zussen hadden daar wel een kaars voor hem opgestoken. Een foto was daarvan getuige. Toen hij die foto zag, kreeg hij tranen in zijn ogen. Het volgend jaar misschien, dan zou hij weer mee kunnen gaan. Hij had er al met zijn nichtje over gesproken. Foto’s leggen herinneringen vast. Ze vertellen verhalen over vindplaatsen van geloof.

Is het daarom dat de landelijke Actiekerkbalans dit jaar een fotowedstrijd heeft uitgeschreven?

Het is een wedstrijd waarbij unieke herkenbare momenten worden gezocht. Foto’s waarbij jouw kerk en geloven op een bijzondere wijze in beeld komt. Er zijn vele mogelijkheden. Foto’s van het bezoek aan een bedevaartsplaats, maar ook een bijzondere liturgie zoals bijvoorbeeld het Vormsel. Het kan ook een foto zijn dat een kind een kaars aansteekt in de Mariakapel, of u een tekst schrijft in het intentieboek terwijl u nog de warmte van de brandende kaarsen voelt. Iedereen van ons weet dat foto’s  soms meer kunnen zeggen dan vele woorden.

“Jouw kerk in beeld?” Dat is het thema van de fotowedstrijd die de Landelijke Werkgroep Kerkbalans heeft uitgeschreven. De parochie kan er een geldbedrag mee winnen, maar jij wordt natuurlijk ook in het zonnetje gezet. Doe mee! Maak een foto van jouw kerk of breng in beeld wat kerk voor jouw betekent. Het mag ook een oudere foto zijn, als je hem maar zelf hebt genomen. Stuur je foto naar info@kerkbalans.nl .
Informatie over de wedstrijd kunt u ook vinden op deze website.

actie kerbalans foto Kevelaer

Thij Willems
Werkgroep Kerkbijdrage


Lees meer ...

12/12/2017
19:00

Adventsviering

Een parochiaan gaat voor.


Lees meer ...

12/12/2017
20:00

Licht labyrint website

Voor kerst hebben we het nodige op ons ‘to do’ lijstje staan. De versiering en aankleding van huis en tuin, de boodschappen, nadenken over wie we uitnodigen of waar we heen gaan en niet te vergeten het versturen van wensen. In al die drukte is er niet altijd gelegenheid om stil te staan bij wat voor ons de zin van kerst is. Welke boodschap brengt kerstmis ons? Of: welke boodschap hebben wij aan het kerstfeest?  Op 12 december 20.00 is er gelegenheid om na een inleiding, een licht labyrint te lopen.

In de kathedraal van Chartres ligt het bekendste labyrint, beeld van je levenspad. Een labyrint, in tegenstelling tot het doolhof, is een kruisingsvrij slingerend pad met een aantal wendingen dat naar een centrum leidt en weer terug naar buiten. Het lopen van een labyrint is behulpzaam bij het zoeken naar  kernwaarden in je geloof en je leven: waar wil je voor gaan in de komende kersttijd?

 

Begeleider: pastoraal werkster Margot Dijkman, ds. Nico Pronk

Datum 12 december 20.00

Locatie: protestante kerk, Jhr von Heijdenstraat

Kosten: €5,-

Bel voor info: pastoraal werkster Margot Dijkman, 06 38903999

Opgave voor 6 december via: algemenezaken@franciscusparochie.nl

Aantal deelnemers: minimaal 10


Lees meer ...

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen