Evenementen - 16 dec 17

Datum
Activiteit
Activiteit
01/12/2017
00:00

-Fotowedstrijd-

Dierbare herinneringen, een kostbare foto

Elk jaar weer gingen de twee dames met hun broer naar Kevelaer. Het was een gewoonte. Een traditie van oudsher. Vaak hoorden buren erover vertellen. Dit jaar was hun broer niet meer meegegaan. Hij had na een beroerte enkele dagen in het ziekenhuis gelegen. Nadien een verpleeghuis. Het ging steeds beter met hem. Nu was hij weer thuis. Met een looprekje ging het steeds beter. Maar toch. Naar Kevelaer kon hij nog niet mee. Zijn zussen hadden daar wel een kaars voor hem opgestoken. Een foto was daarvan getuige. Toen hij die foto zag, kreeg hij tranen in zijn ogen. Het volgend jaar misschien, dan zou hij weer mee kunnen gaan. Hij had er al met zijn nichtje over gesproken. Foto’s leggen herinneringen vast. Ze vertellen verhalen over vindplaatsen van geloof.

Is het daarom dat de landelijke Actiekerkbalans dit jaar een fotowedstrijd heeft uitgeschreven?

Het is een wedstrijd waarbij unieke herkenbare momenten worden gezocht. Foto’s waarbij jouw kerk en geloven op een bijzondere wijze in beeld komt. Er zijn vele mogelijkheden. Foto’s van het bezoek aan een bedevaartsplaats, maar ook een bijzondere liturgie zoals bijvoorbeeld het Vormsel. Het kan ook een foto zijn dat een kind een kaars aansteekt in de Mariakapel, of u een tekst schrijft in het intentieboek terwijl u nog de warmte van de brandende kaarsen voelt. Iedereen van ons weet dat foto’s  soms meer kunnen zeggen dan vele woorden.

“Jouw kerk in beeld?” Dat is het thema van de fotowedstrijd die de Landelijke Werkgroep Kerkbalans heeft uitgeschreven. De parochie kan er een geldbedrag mee winnen, maar jij wordt natuurlijk ook in het zonnetje gezet. Doe mee! Maak een foto van jouw kerk of breng in beeld wat kerk voor jouw betekent. Het mag ook een oudere foto zijn, als je hem maar zelf hebt genomen. Stuur je foto naar info@kerkbalans.nl .
Informatie over de wedstrijd kunt u ook vinden op deze website.

actie kerbalans foto Kevelaer

Thij Willems
Werkgroep Kerkbijdrage


Lees meer ...

16/12/2017
10:30

Wiedenbroek

Pastor van Breemen zal voorgaan in deze viering.


Lees meer ...

16/12/2017
12:00

Expositie in de Pancratiuspastorie( zijgedeelte)

Tijdens het Winterwonderweekend in Haaksbergen (16 en 17 december ) geven Yesa Bozoghlan, Jeannette van Embden en Elles Veltkamp u weer de gelegenheid om te genieten van de door hen gemaakte kunstwerken.

De interessante expositie wordt in de rustige ambiance van de Pancratiuszaal in het Pancratiussecretariële Steunpunt aan de Markt 20 A gehouden (zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur).

Yesa schildert met acrylverf en houdt van felle kleuren. Hij maakt grote, maar ook kleine werken en laat zich onder andere inspireren door Picasso.

Jeannette gebruikt diverse kleuren en werkt met verf en inkt.

Elles houdt van zachte kleuren en haar stijl is realistisch-impressionisme. Zij schildert momenteel aquarel en haar inspiratie vindt zij in de natuur.

Wij nodigen u uit om deze tentoonstelling te komen bekijken in de rustige en warme Pancratiuszaal, die een gezellige kerstsfeer uitstraalt.

U bent van harte welkom.

 

Elles Veltkamp


Lees meer ...

16/12/2017
17:00

Advent Wonder Wandeling

Advent Wonder Wandeling


Lees meer ...

16/12/2017
17:00

Pancratius Advent Wonder Wandeling

Advent Wonder Wandeling


Lees meer ...

16/12/2017
17:30

Saalmerink

Pastor Zegger zal voorgaan in deze viering.


Lees meer ...

16/12/2017
18:30

Bonifatius Communieviering

Ben ten Hove gaat voor in deze viering.

Het gemengd koor van de Bonifatius zal de zang verzorgen.


Lees meer ...

16/12/2017
18:30

Buurse Woord en gebed

L.  Lenderink en de dominee zullen voorgaan in deze viering

Oecumenische kerstsamenzang.


Lees meer ...

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen