Evenementen - 27 jan 18

Datum
Activiteit
Activiteit
01/12/2017
00:00

-Fotowedstrijd-

Dierbare herinneringen, een kostbare foto

Elk jaar weer gingen de twee dames met hun broer naar Kevelaer. Het was een gewoonte. Een traditie van oudsher. Vaak hoorden buren erover vertellen. Dit jaar was hun broer niet meer meegegaan. Hij had na een beroerte enkele dagen in het ziekenhuis gelegen. Nadien een verpleeghuis. Het ging steeds beter met hem. Nu was hij weer thuis. Met een looprekje ging het steeds beter. Maar toch. Naar Kevelaer kon hij nog niet mee. Zijn zussen hadden daar wel een kaars voor hem opgestoken. Een foto was daarvan getuige. Toen hij die foto zag, kreeg hij tranen in zijn ogen. Het volgend jaar misschien, dan zou hij weer mee kunnen gaan. Hij had er al met zijn nichtje over gesproken. Foto’s leggen herinneringen vast. Ze vertellen verhalen over vindplaatsen van geloof.

Is het daarom dat de landelijke Actiekerkbalans dit jaar een fotowedstrijd heeft uitgeschreven?

Het is een wedstrijd waarbij unieke herkenbare momenten worden gezocht. Foto’s waarbij jouw kerk en geloven op een bijzondere wijze in beeld komt. Er zijn vele mogelijkheden. Foto’s van het bezoek aan een bedevaartsplaats, maar ook een bijzondere liturgie zoals bijvoorbeeld het Vormsel. Het kan ook een foto zijn dat een kind een kaars aansteekt in de Mariakapel, of u een tekst schrijft in het intentieboek terwijl u nog de warmte van de brandende kaarsen voelt. Iedereen van ons weet dat foto’s  soms meer kunnen zeggen dan vele woorden.

“Jouw kerk in beeld?” Dat is het thema van de fotowedstrijd die de Landelijke Werkgroep Kerkbalans heeft uitgeschreven. De parochie kan er een geldbedrag mee winnen, maar jij wordt natuurlijk ook in het zonnetje gezet. Doe mee! Maak een foto van jouw kerk of breng in beeld wat kerk voor jouw betekent. Het mag ook een oudere foto zijn, als je hem maar zelf hebt genomen. Stuur je foto naar info@kerkbalans.nl .
Informatie over de wedstrijd kunt u ook vinden op deze website.

actie kerbalans foto Kevelaer

Thij Willems
Werkgroep Kerkbijdrage


Lees meer ...

26/01/2018
00:00

Kloosterweekend bij de Franciscanen te Megen

Veel dertigers en veertigers zoeken voor de grote vragen van het leven niet langer antwoord in kerk of geloof. Een gemiste kans? Hoewel er met betrekking tot bezinning veel te kiezen is: Boeddhisme, mindfulness en zo veel meer, spreken de meeste dertigers, veertigers de taal van de christelijke traditie het best. Waarom zou je dan niet juist daarin, in je eigen ‘native spiritual language’, je richting en zin zoeken? Heb jij ( dertiger, veertiger) zin om een weekend bezig te zijn rondom de thema’s:

 • *zingeving in je leven en de mogelijke rol van de christelijke traditie hierin;
 • *het leven in een snelle keuzemaatschappij. Hoe houd je de balans? Waar leg je prioriteiten?
 • *rust en ontspanning. Hoe kom je tot rust, hoe krijg je jezelf stil?

 

Gun jezelf een weekend en geef je op! In juni richten we ons op de jongeren. Het weekend in januari staat open voor jong en oud. We verblijven bij de Franciscanen te Megen in een sfeervol monumentaal klooster met een kleine gemeenschap. We eten en ( wie wil ) bidden met de broeders mee en bieden daarnaast ons eigen programma aan.

 • Begeleiders: Pastor Frank de Heus en Drs. Frank Beuger
 • Data: vrijdagavond 26 tot en met zondagmiddag 28 januari 2018 ( open voor iedereen ) én vrijdagmiddag 22 juni tot en met zondagmiddag 24 juni ( voor twintigers, dertigers en veertigers ).
 • Kosten: € 70,–.
 • Opgave: Frank de Heus:  06 300 988 33 of f.deheus@rkzuidoosttwente.nl.
 • Aantal deelnemers: maximaal 10

Voor een promotiefilmpje van de franciscanen in Megen klik hier.


Lees meer ...

27/01/2018
10:30

Wiedenbroek

Pastor Zegger gaat voor in deze viering.


Lees meer ...

27/01/2018
17:30

Saalmerink

Pastor Rekveld gaat voor in deze viering.


Lees meer ...

27/01/2018
18:30

Bonifatius eucharistieviering

Pastor Rekveld zal voorgaan in deze viering.

Het gemengd koor van de Bonifatius zal de zang verzorgen.


Lees meer ...

27/01/2018
19:00

Buurse eucharistieviering

Pastoor Monninkhof zal voorgaan in deze viering.

Het gemengd koor van Buurse zal de zang verzorgen.


Lees meer ...

 • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

  Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen