afbeelding ouderenkoor

Dinsdag 20 november: Gezonder oud worden?

Datum/Tijd
Datum(s): 20/11/2018
14:00 - 16:00


Dinsdag 20 november 2018, 14.00 uur, Lourdeszaal: ‘Gezonder oud worden?’

We horen vaak verhalen van ouderen, dat ze met de jaren op lichamelijk gebied zo moeten inleveren. Gelukkig zijn er daarnaast ook  veel voorbeelden van prima gezonde mensen. De term  ‘kwaliteit van leven’ is hier van toepassing. Er is echter sprake van een dubbele vergrijzing: én we worden steeds ouder én het aantal kwalen neemt toe met de leeftijd. Kan de gezondheidszorg dat nog aan in de toekomst? Zijn er grenzen aan de haalbaarheid? Is de kwetsbaarheid een punt om mee te wegen?  Wat is de invloed van de marktwerking? De heer Gardenbroek, oud-huisarts en –verzekeringsarts, tegenwoordig voorzitter van de Voedselbank Enschede-Haaksbergen, is vanmiddag onze gast. Hij zet vragen bij onze verhalen en gaat een verhaal houden bij onze vragen.

  • Entree: incl. koffie: € 4,–

Jaarprogramma 2018-2019  – Groep Wittem

De groep Wittem is een activiteit van de gezamenlijke kerken en de ouderenbond KBO/PCOB Haaksbergen. We bieden jaarlijks een programma met lezingen, gesprekken, films, bezoeken, etc. Dit met als doel ouderen samen te brengen, te binden en met elkaar in gesprek  gaan over wat hen bezig houdt met betrekking tot geloof, kerk en samenleving. Dit jaar staan onze bijeenkomsten in het teken van  ‘Verhalen, luisteren, horen’.

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen