2018 actie kerkbalans logo

-Fotowedstrijd-

Datum/Tijd
Datum(s): 01/12/2017 - 28/02/2018
00:00


Dierbare herinneringen, een kostbare foto

Elk jaar weer gingen de twee dames met hun broer naar Kevelaer. Het was een gewoonte. Een traditie van oudsher. Vaak hoorden buren erover vertellen. Dit jaar was hun broer niet meer meegegaan. Hij had na een beroerte enkele dagen in het ziekenhuis gelegen. Nadien een verpleeghuis. Het ging steeds beter met hem. Nu was hij weer thuis. Met een looprekje ging het steeds beter. Maar toch. Naar Kevelaer kon hij nog niet mee. Zijn zussen hadden daar wel een kaars voor hem opgestoken. Een foto was daarvan getuige. Toen hij die foto zag, kreeg hij tranen in zijn ogen. Het volgend jaar misschien, dan zou hij weer mee kunnen gaan. Hij had er al met zijn nichtje over gesproken. Foto’s leggen herinneringen vast. Ze vertellen verhalen over vindplaatsen van geloof.

Is het daarom dat de landelijke Actiekerkbalans dit jaar een fotowedstrijd heeft uitgeschreven?

Het is een wedstrijd waarbij unieke herkenbare momenten worden gezocht. Foto’s waarbij jouw kerk en geloven op een bijzondere wijze in beeld komt. Er zijn vele mogelijkheden. Foto’s van het bezoek aan een bedevaartsplaats, maar ook een bijzondere liturgie zoals bijvoorbeeld het Vormsel. Het kan ook een foto zijn dat een kind een kaars aansteekt in de Mariakapel, of u een tekst schrijft in het intentieboek terwijl u nog de warmte van de brandende kaarsen voelt. Iedereen van ons weet dat foto’s  soms meer kunnen zeggen dan vele woorden.

“Jouw kerk in beeld?” Dat is het thema van de fotowedstrijd die de Landelijke Werkgroep Kerkbalans heeft uitgeschreven. De parochie kan er een geldbedrag mee winnen, maar jij wordt natuurlijk ook in het zonnetje gezet. Doe mee! Maak een foto van jouw kerk of breng in beeld wat kerk voor jouw betekent. Het mag ook een oudere foto zijn, als je hem maar zelf hebt genomen. Stuur je foto naar info@kerkbalans.nl .
Informatie over de wedstrijd kunt u ook vinden op deze website.

actie kerbalans foto Kevelaer

Thij Willems
Werkgroep Kerkbijdrage

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen