nationale fotowedstrijd 2019

Fotowedstrijd kerkbalans 2019

Fotowedstrijd

De kerk door jouw ogen. Wat is jouw kerkfoto van het jaar? Wat zie jij voor je als je aan de kerk denkt?

Kerken zijn bepalend voor ons land. Het zijn de kerktorens die al van ver verklappen waar het hart van een dorp of stad is. Het zijn de harten van mensen die van de kerk een levende gemeenschap maken. Vanuit het geloof in Gods liefde:  Ontmoeting, inspiratie, zorg voor elkaar, feesten en levensgebeurtenissen, cultuur, omzien en betrokkenheid. In de kerk gebeurt het!

De kerk door jouw ogen

Wat spreekt jou zo aan in de kerk? Laat het zien door mee te doen aan de fotowedstrijd van Actie Kerkbalans. Maak een foto waarop je laat zien wat de kerk voor jou zo waardevol maakt. Iets dat je ontroert, even stil maakt, in beweging zet, of doet lachen.  Maak de foto zoals jij ‘m het liefst maakt: snel met je telefoon of professioneel met je spiegelreflex camera.

Categorieën 

Dit jaar hebben we drie thema’s waarvoor je een foto kunt insturen. Wat zie jij als je aan één van deze thema’s denkt?

 • Vieringen op zondag als uiting van de geloof
 • Onderlinge betrokkenheid  in de kerk als vorm van omzien naar elkaar
 • De missionaire en/of diaconale aanwezigheid van de kerk in dorp of stad

Maak kans op een masterclass fotografie !

Stuur je foto in en ding mee naar de Kerkblik-award. Uit alle inzendingen kiest de jury per categorie één winnend beeld. Winnaars krijgen bovendien een inspirerende masterclass fotografie van juryvoorzitter Ramon Mangold. In 2016 won hij Nederlands bekendste fotoprijs: Zilveren camera, voor zijn serie over bisschop De Korte.  De prijswinnaars worden bekend gemaakt tijdens het landelijk startmoment van de actie Kerkbalans op 19 januari 2019.

Goed om te weten

Je kunt meedoen in drie categorieën:

 1. Vieringen op zondag als uiting van de geloof.
 2. Onderlinge betrokkenheid  in de kerk als vorm van omzien naar elkaar.
 3. De missionaire en/of diaconale aanwezigheid van de kerk in dorp of stad.
 • Je kunt maximaal met 1 foto meedoen.
 • Je foto wordt beoordeeld door een vakjury. Daarnaast is er ook een publieksprijs.
 • De jury kiest per categorie één winnende foto.
 • Heb je al een mooie ‘kerkfoto’ liggen? Het insturen van een bestaande foto mag ook, als je ‘m maar zelf gemaakt hebt.

Hoe doe je mee?

Stuur je foto naar info@kerkbalans.nl, o.v.v. naam, telefoonnummer, e-mailadres, leeftijd, kerk waar je naartoe gaat, categorie waaraan je meedoet en een kort fotobijschrift. Per persoon kun je 1 foto insturen. Is je foto groter dan 10 MB? Stuur ‘m dan met WeTransfer. Inzenden kan tot en met 14 december 2018.

Lees ook de voorwaarden voor deze wedstrijd op info@kerkbalans.nl: zo moet je in ieder geval lid zijn van een van de drie organiserende kerkgenootschappen van Kerkbalans, en stem je in met het gebruik van jouw foto voor Kerkbalansdoeleinden door je plaatselijke parochie of gemeente en door het landelijke campagneteam van Kerkbalans. Kerkbalans is de gezamenlijke, jaarlijkse geldwerfactie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Oud-Katholieke Kerk.

September 2018
Werkgroep Kerkbijdrage

logo actie kerkbalans algemeen

 • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

  Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen