2018 actie kerkbalans logo

Nationale fotowedstrijd 2018

Nationale fotowedstrijd 2018 Jouw kerk in beeld

Ken je het plaatje: een kerktoren aan de horizon die al van ver laat zien waar het hart van het dorp of de stad is. Een vertrouwd en kostbaar beeld. Kerken zijn beeldbepalend voor ons land. Niet alleen de gebouwen, ook wat er in de kerken gebeurt: de gemeenschap waarin mensen elkaar vanuit het geloof ontmoeten, zich laten inspireren, een helpende hand uitsteken of juist hulp ontvangen. 

We dagen je uit om de kerk en wat deze voor jou betekent in een foto vast te leggen. Zoals je zelf wilt: gewoon met je smartphone of juist professioneel met een goede spiegelreflexcamera. Stuur je foto in en ding mee naar de Kerkblik-award. Winnaars in de verschillende categorieën winnen een workshop fotografie van juryvoorzitter Ramon Mangold. Hij won onlangs Nederlands bekendste fotoprijs: een eerste prijs bij de zilveren camera 2016, voor zijn serie over bisschop De Korte.

Fotografeer je graag? Kun je het goed? Doe dan mee met deze wedstrijd en leg vast wat de kerk voor jou betekent.


Goed om te weten   

Je wint niet alleen de Kerkblik-award en de masterclass fotograferen door Ramon Mangold, maar ook een geldbedrag van 250 euro voor de Actie Kerkbalans in jouw kerk.

Je kunt meedoen in drie categorieën:

  • Kinderen (6 t/m 12 jaar)
  • Jong talent (12 t/m 18 jaar)
  • Volwassenen (18+)

Je foto wordt beoordeeld door een vakjury. Daarnaast is er ook een publieksprijs. Heb je al een briljante ‘kerkfoto’ liggen? Het insturen van een bestaande foto mag ook, als je ‘m maar zelf gemaakt hebt.

Hoe doe je mee?

Stuur je foto naar info@kerkbalans.nl, o.v.v. naam, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum, kerk waar het geldbedrag dat je wint naartoe gaat en een kort fotobijschrift. Per persoon kun je maar 1 foto insturen. Inzenden kan tot en met 22 december 2017.

Werkgroep Kerkbijdrage

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen