Foto 2 EHC 2017 bij de bakker

Voorbereiding op de Eerste Heilige communie: De broodmaaltijd

Eén van de onderwerpen ter voorbereiding op de Eerste Heilige communie is het bakken van brood en een gezamenlijke broodmaaltijd.

Op dinsdag 21 maart kwam bakker Vrielink bij groep 4 van de St. Bonifatiusschool op bezoek. De bakker vertelde waar het brooddeeg van gemaakt wordt. Daarna liet hij zien hoe hij van het deeg mooie broodjes in verschillende vormen kon maken.
Daarna mochten de kinderen zelf aan de slag. Er verschenen al gauw allerlei mooie creaties, van een vlechtwerkbroodje tot een poppetje en zelfs een tractor. De bakker heeft de broodjes meegenomen om ze in de bakkerij af te bakken.
’s Avonds mochten alle kinderen samen met hun ouders op school komen voor een broodmaaltijd. De tafels in het klaslokaal waren mooi gedekt. Na het voorlezen van een verhaal mochten de kinderen hun zelf gemaakte broodjes op eten. De broodjes zagen er niet alleen mooi uit, ze smaakten ook nog eens heerlijk!

Stefani ten Elsen

Foto 1 EHC 2017 bij de bakker

Foto 3 EHC 2017 bij de bakker

Foto 4 EHC 2017 bij de bakker

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen