Plaatje vastenactie 2017 San Salvador

Vastenactie 2017: Bouw mee aan eilanden van hoop in San Salvador

Van Aswoensdag tot eerste Paasdag is het vastentijd. Een tijd van bezinning. Een tijd om het met wat minder te doen. Dan kunt u uw tijd, geld en aandacht delen met mensen die uw steun kunnen gebruiken, of dat nu ver weg is of juist heel dichtbij.
In 2017 staat San Salvador, de hoofdstad van El Salvador, een land in Midden-Amerika, centraal in de Vastenactiecampagne en dan speciaal de wijken Apopa en Mejicanos. Veel kinderen in deze wijken moeten leven in moeilijke omstandigheden en hun ouders hebben de handen vol aan zichzelf. San Salvador in het algemeen en deze wijken in het bijzonder, gaan gebukt onder extreem veel geweld door criminele bendes, de ‘mara’s’. San Salvador is met tientallen moorden per dag de meest gewelddadige stad ter wereld. Vreselijk maar waar: in San Salvador kunnen kinderen niet zomaar op straat spelen, omdat er ontzettend veel geweld is door de mara’s die ieder een eigen gebied in de stad hebben waar ze de baas spelen. Mensen worden door hen bedreigd, afgeperst en beroofd. Wie praat met de politie, wordt ernstig verminkt of vermoord. Het betekent ook dat mensen niet van de ene wijk naar de andere kunnen: dan worden ze gezien als indringers. Deze bendes proberen andere kinderen en jongeren te verleiden om lid van ze te worden. Lidmaatschap van zo’n bende staat garant voor ‘respect’, geld en mooie spullen. Het is voor de kinderen en de jongeren moeilijk om deze verleidingen te weerstaan, omdat ze geen stabiele thuisbasis hebben en ook geen geld.

Gelukkig kunnen de kinderen en de jongeren op enkele plekken in de stad wel onbezorgd spelen, zoals in enkele jeugdcentra die in deze zee van geweld voor deze kinderen eilanden van hoop zijn. In die centra, waar kinderen en jongeren veilig zijn, wordt hen geleerd wat echt respect inhoudt. Hoe ze in vrede met elkaar kunnen samenleven, hoe ze zich kunnen ontwikkelen, hoe ze met hun talenten en de door de jeugdcentra geboden mogelijkheden aan een mooie toekomst kunnen werken. Een toekomst buiten de bendestructuren.
Om deze jeugdcentra te kunnen faciliteren is ook uw financiële bijdrage meer dan gewenst! U kunt dit Vastenactieproject 2017 helpen te realiseren door bij te dragen aan de extra kerkcollectes die in de parochie St. Franciscus van Assisië tijdens alle weekendvieringen van 4 maart t/m 9 april gehouden worden.

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen