Wittem

Jaarprogramma 2017-2018 groep Wittem

De groep Wittem is een activiteit van de gezamenlijke kerken en de ouderenbond KBO Haaksbergen. We bieden jaarlijks een programma met lezingen, gesprekken, films, bezoeken, etc. Dit met als doel ouderen samen te brengen, te binden en met elkaar in gesprek  gaan over wat hen bezig houdt met betrekking tot geloof, kerk en samenleving. Dit jaar staan onze bijeenkomsten in het teken van zinvol ouder worden met als motto:  ‘ Zin in de ouderdom!´.

 

-Maandag  23 oktober 2017

19.00  uur  Hervormde kerk.

entree inclusief koffie € 5.00

Dit voorjaar presenteerden de Christen Unie en omroep Max  het manifest Waardig oud worden. Te midden van alle discussies over betaalbaarheid van de pensioenen  en  dure ouderenzorg is dit manifest een pleidooi voor herwaardering van ouderdom. Ook wordt gesuggereerd dat meer aandacht voor zinvol en waardig oud worden, de vraag  naar stervenshulp bij een voltooid leven zal verminderen

We hebben dhr. Gert-Jan Segers, lid van de tweede kamer en fractieleider van de CU bereid gevonden om  vanavond dit manifest nader toe te lichten en hierover met ons in discussie gaan.

 

-Dinsdag 21 november 2017

14.00 – 16.00 uur Richtershof

entree inclusief koffie € 5.00

`Verlangen als antwoord` is de titel van een boek over zinvol leven. Als Holkje van de Veer door een stage bij toeval het klooster in Zwolle leert kennen, gaat er een wereld voor haar open. Zij voelt zich daar zo thuis, dat zij  ook dominicanes wordt. In haar boek vertelt ze over haar verlangen naar een zinvol bestaan. `Wat ik het liefste doe is leven en dat is al heel wat! Holkje van de Veer  is vanmiddag onze gast en zij wil haar levenservaringen graag met ons delen.

Plaatje wittem groep 2017-2018

 

-Dinsdag  23 januari 2018. Richtershof

14.00 – 16.00 uur

entree inclusief koffie € 5.00

In juni 1917 opent buurtzorghuis Haaksbergen aan de Aaftinksweg haar nieuwe onderkomen. Een hospice in een monumentale boerderij in een prachtige omgeving. Voorzien van alle eigentijdse gemakken en moderne voorzieningen biedt het buurtzorghuis een sfeervol onderkomen voor zieken  in hun  laatste levensfase.

Mevr. M.Hendriksen van het hospice en dhr. P. van de Lugt namens de huisartsengroep Haaksbergen zullen ons uitgebreid informeren over deze nieuwe voorziening.

 

-Dinsdag 13 maart  2018  Hervormde kerk.

20.00 – 22.00 uur.

entree inclusief koffie € 5.00

Elk jaar rondom de Goede week vinden in ons land ongeveer 200 opvoeringen plaats van de Mattheuspassion van J.S. Bach. Waarom is dit muziekwerk zo ongekend populair  Is het de tekst van de dichter Picander of is het toch vooral de muziek die gelovigen en ongelovigen tot tranen toe ontroert.

Wetenschappelijk medewerker van het Titus Brandsma instituut  Ad de Keyzer schreef een uniek en geweldig mooi boek over dit meesterwerk van Bach.  Hij zal in een lezing opgeluisterd met muziekfragmenten ons laten genieten van prachtige teksten en ontroerende muziek.

 

-Dinsdag  10 april  2018 Richtershof

14.00 – 16.00 uur

Entree inclusief koffie € 5.00

Gespreksmiddag over zinvol en waardig oud worden. Gespreksleider is  ds. Jan Bouwmeester, geestelijk verzorger op Het Wiedenbroek.

 

Opgave:

Heeft u belangstelling voor alle of enkele bijeenkomsten, dan graag even aanmelden voor 1 oktober bij een van onderstaande personen. Bij voorkeur per email!

Na aanmelding krijgt u dan per mail voor elke bijeenkomst een nadere uitnodiging.

 

Herman Buursen tel. 5722294   email: buursen-vanbaal@home.nl

Harry van ’t Erve tel. 5721760   email: vanterve@kpnmail.nl

Joost van Campen

Akki Hamoen

Margot Dijkman

  • We worden niet bemind omdat we goed zijn. We zijn goed omdat we bemind worden. Ik geloof dat goedheid de basisconditie is en slechtheid de afwijking. Wij zijn gemaakt voor vreugde en goedheid.

    Desmond Tutu

© 2014 Franciscusparochie

Inloggen